Kempuseum, Brecht

De museum objecten zijn ingedeeld in historische thema’s, verdeeld over de verschillende kamers van het authentieke pand.

Info

Het Kempisch museum, nu Kempuseum genoemd, heeft een uitgebreide collectie van historische objecten uit verschillende eeuwen. Deze objecten komen allemaal wat oorsprong betreft uit grondgebied Brecht en de omliggende streek. PUUR bedacht een nieuw concept en ontwerp voor het museum, dat nu meer inzet op beleving.

In de nieuwe indeling van het museum zijn de objecten in verschillende thema’s opgedeeld. De thema’s zijn gekoppeld aan de verschillende kamers van de authentieke woning waar het museum zich in bevindt. Het onthaal aan de voorgevel is voorzien van een balie met interactief scherm met de kaart van Brecht. Naastliggend is een ruimte voorzien voor tijdelijke tentoonstellingen. Archeologie heeft een mooie collectie die wordt uitgelicht in donkere museumkasten. Het thema humanisten heeft een eigen werkkamer gekregen, alsof de humanisten er nog gebruik van hebben gemaakt. Op de verdieping komen andere thema’s aan bod, die het leven in Brecht door de eeuwen heen tonen.

Project Info
Jaar

2020

Locatie

Brecht, België

Oppervlakte

308m²

Fotografie

Liesbet Goetschalckx