Brug, Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam heeft een gebouw op Roeterseilandcampus genaamd “de Brug”. Het uitzicht in de ruimte is spectaculair met de stad Amsterdam als panorama. PUUR richtte het in als ontmoetingsplek voor de studenten.

Info

De dubbelhoge ruimte is een belangrijk ontmoetingspunt voor alle studenten van de campus. Het concept voor de flexibele kant van de ruimte is “een plein”. In deze zone kunnen studenten consumeren en elkaar (kort) ontmoeten.

De multifunctionaliteit van deze zijde van de ruimte wordt mogelijk gemaakt door gebruik te maken van stapelbare stoelen en verplaatsbare tribunes. Het plein kan worden gevuld met los meubilair of kan volledig leeg worden gemaakt voor het organiseren van een event, net zoals echt plein in de stad.

Meer lezen :

Artikel op Intsite

Project Info
Jaar

2013

Locatie

Amsterdam, Nederland

Fotograaf

Jeroen Musch