Artenys, Gent

Het concept voor het kantoorinterieur is bedacht vanuit maximaal respect voor het monument, dat in het interieur is geïntegreerd.

Info

In het kantoorgebouw van Artenys bevindt zich een middeleeuwse keuken (calefactorium) dat sinds 1968 als monument wordt beschermd. De glazen gevels van het kantoorgebouw zorgen ervoor dat de beschermde historische keuken ten volle zichtbaar blijft. Ook het interieurconcept is vertrokken vanuit maximaal respect voor de aanwezigheid van het monument.

De vlakke kasseien zorgen voor een passende vloer bij de originele bakstenen muren en creëren een buitengevoel in het interieur. De middeleeuwse keuken is in het kantoor geïntegreerd en doet nu dienst als ‘bijzondere’ vergaderzaal.

Project Info
Jaar

2016

Locatie

Gent, België

Fotograaf

Liesbet Goetschalckx