Amode, Estaimpuis en Waarschoot

Voor de modeketen A-Mode stak PUUR twee nieuwbouwpanden in een nieuw jasje en maakte er twee belevingswinkels van waar elke generatie zich thuis voelt.

Aanpak

In de aanpak van het project ontrafelt zich de signatuur van PUUR. Na het in kaart brengen van de vijf bestaande winkels, ging PUUR een dialoog aan met de opdrachtgever. Door de tijd te nemen om te luisteren kreeg PUUR een duidelijk zicht op de werking van de modeketen.

Voor de uitstraling van het nieuwe winkelconcept putte PUUR inspiratie uit de New Yorkse wijk Soho. De kleurrijke gevels, de authentieke winkelstraten en de typische gevelvormen zorgen daar voor een unieke ervaring, die PUUR wilde transporteren naar de twee winkels van A-Mode.

Klant

Amode, een Belgische winkelketen voor mode

Briefing

Voor de transformatie van twee nieuwbouwpanden – een in Wemmel en een in Estaimpius, aan de Franse grens – verwachtte A-Mode een vernieuwend concept waarin de sterke punten van de bestaande winkels verwerkt worden. A-Mode zocht een ontwerpbureau dat beide panden een gepaste invulling zou geven. Het winkelconcept diende los te staan van de lokale context, zodat het kon worden toegepast in toekomstige A-Mode winkels. Daarnaast was een goedwerkende indeling en de circulatie in de winkel van groot belang voor A-Mode.

 

 

Resultaat

Het resultaat zijn twee kleurrijke belevingswinkels voor jong en oud. PUUR maakte het interieur drie meter hoog waardoor het interieur als decor in de ruimte werd gepast. De bovenliggende ruimte is zwart, wat de enscenering en het theatergevoel versterkt. Ook heeft in de nieuwe winkels elke leeftijdsgroep een eigen zone met een passend materiaal- en kleurenpalet. Het interieur ondersteunt de sfeer en kleding van de leeftijdsgroep. Om de zones van elkaar te onderscheiden, bracht PUUR gevelstructuren aan, elk met een andere kleur. Verspreid over de winkel zijn in elke afdeling een aantal ‘speciale zones’ ontworpen, waarvan het materiaal en de vorm een rijkelijke uitstraling zorgen.

Project Info
Jaar

2017

Locatie

Wemmel & Estaimpius, België

Fotograaf

Liesbet Goetschalckx