Aartsen fruit & vegetables, Breda

PUUR ontwierp in samenwerking met opdrachtgevers Jack Aartsen en Frank van der Velden en architect Grosfeld Bekkers van der Velde een nieuw kantoor voor het Nederlandse bedrijf Aartsen fruit & vegetables: een tweedelig project waar innovatie en traditie hand in hand gaan.

Klant

Aartsen fruit & vegetables. Een groeiende Nederlandse organisatie dat handelt in groenten en fruit.

Briefing

Aartsen fruit & vegetables kampte met ruimtegebrek in hun hoofdkantoor in Breda en zocht naar een ontwerpbureau voor de (her)inrichting van het bestaande kantoor, de uitbreiding en de boerderij. Naast het verhogen van de capaciteit was het ook belangrijk om de identiteit van Aartsen in het interieur te verwerken. Aartsen is namelijk een familiebedrijf dat teert op traditie, maar dat eveneens innovatief denkt. Bovendien is kwaliteit steeds belangrijker dan kwantiteit. Al die elementen zorgden ervoor dat PUUR een plek diende te maken waar de traditie en ziel van het bedrijf voelbaar is, maar waar tegelijkertijd plaats is voor vernieuwing en innovatie.

 

 

 

Aanpak

Het nieuwe kantoorpaviljoen kreeg een internationaal karakter dat warm, zakelijk en strak is, met natuurlijke materialen als hout en blauwe hardsteen. Een patio doet hier dienst als visuele verbinding tussen de verschillende afdelingen en functies. Aan het onthaal geven interactieve schermen de bezoeker (groenten- en fruitleveranciers vanuit de hele wereld) een bijzondere ervaring en presenteren het bedrijf op een vernieuwende manier.

Resultaat

Het eindresultaat is een gebouw dat binnen en buiten als één geheel aanvoelt. Het is niet zichtbaar waar het werk van de architect stopt en overgaat in het werk van de interieurarchitect.

Meer info :

Film: Interactieve schermen

Project Info
Jaar

2019

Locatie

Breda, Nederland

Oppervlakte

1910m²

Fotografie

Ronald Tilleman

Film video schermen

Thisplays2