Intracto, Herentals

Voor een rijzende ster in de wereld van digitale marketing, strategie, communicatie en technologie creëerde PUUR een werkomgeving als een stad, waar een koffiebar, bibliotheek, bioscoop en parken samen een inspirerende plek voor de medewerkers en een ontdekkingstocht voor de bezoekers vormen.

Aanpak

De aanpak van PUUR bestond om van bij het begin stil te staan bij een aantal grondbeginselen en basisprincipes van kantoorruimtes. Vragen die als vanzelfsprekend naar boven kwamen, waren ‘Wat zorgt ervoor dat een werkplek inspirerend is?’, ‘In wat voor plek zou iemand het liefste willen werken?’ en ‘hoe creëer je een ruimte die zowel voor de werknemers als voor de bezoekers aangenaam is?’. Nieuwe technologieën hebben werken immers flexibel gemaakt, waardoor werken niet meer gebonden is aan een specifieke, welomlijnde werkplek.

PUUR koos er voor om een stedelijke omgeving als startpunt van het concept van de inrichting te nemen. Een stad kent namelijk veel dynamiek en diversiteit, en deze benadering gaf PUUR talloze nieuwe mogelijkheden: waarom bijvoorbeeld niet vergaderen in een koffiebar, elkaar ontmoeten op een centraal plein of werken in een park?

Klant

Intracto, een digital agency op vlak van digitale marketing, strategie, communicatie en technologie.

Briefing

Intracto wilde de nieuwbouw casco omvormen tot een boeiend interieur dat de identiteit van het bedrijf – creatief, inspirerend, menselijk en vooruitstrevend – weerspiegelde. Het casco interieur bestond uit een betonnen vloer, een betonnen plafond en per verdieping één open ruimte.

 

 

 

Resultaat

Door in het interieur te verwijzen naar publieke plekken in een stad, ontstaat een kantooromgeving die veel variatie biedt aan de medewerkers en bezoekers van Intracto.

De vergaderzalen kregen verschillende thema’s: koffiebar, bibliotheek, pop-up store, bioscoop, snoepwinkel en disco. Deze variëteit van types – met verschillende inrichtingen qua verlichting, materiaal- en kleurgebruik – maakt van een bezoek aan Intracto een echte beleving.

De landschapskantoren werden ingericht als parken in de stad en bij de ingang werd een plein bedacht met tribune, waardoor een ontmoetingsplek al meteen na binnenkomst ontstaat. De inrichting creëert een informele setting, ideaal voor een creatief bedrijf als Intracto, als inspirerende plek voor de medewerkers en als ontdekkingstocht voor bezoekers.

De verschillende inrichtingen qua verlichting, materiaal- en kleurgebruik maakt van een bezoek aan Intracto een echte beleving.

Project Info
Jaar

2014

Locatie

Herentals, België

Fotograaf

Liesbet Goetschalckx